//Home //Blog //BLOG: Schoenen, schoenen en nog meer schoenen..

BLOG: Schoenen, schoenen en nog meer schoenen..

Kom je na een dag shoppen altijd terug met minimaal één nieuw paar schoenen? Puilt je kast uit en heb je nooit genoeg? Vind je het dan nog gek dat mannen klagen over jouw schoenenverslaving? Dan heb jij vast behoefte aan een verklaring!

Wij vrouwen voelen ons vrolijk na een goede aankoop. Dit heeft te maken met een stofje dat wordt aangemaakt in onze hersenen en zorgt voor een voldaan en tevreden gevoel. Dopamine is de naam van deze stof en hoort bij het beloningssysteem van onze hersenen. Het zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen.

Wat is nu voor vrouwen een normaal aantal schoenen om in de kast te hebben staan? Het gemiddelde aantal schoenen dat we in de kast hebben staan is 22 paar (pantoffels, bergschoenen en sportschoenen niet meegerekend). Alhoewel... sterren als Celine Dion hebben er 3.000! ;-)
Een schatting is dat vrouwen gemiddeld € 450,- per jaar uitgeven aan schoenen.

Van vroeger uit worden schoenen gezien als statussymbool voor vrouwen. In de middeleeuwen gold bijvoorbeeld hoe langer en puntiger de neus van de schoenen, hoe rijker de vrouw was. Tegenwoordig worden schoenen en status nog steeds (onbewust) met elkaar in verband gebracht. Daarnaast zijn vrouwen van vandaag de dag zelfstandig. Ze hebben een baan en kunnen prima voor zichzelf kopen. Als wij een paar nieuwe sneakers of pumps willen kopen, kopen we die ook gewoon – omdat het kan!

Daarnaast geven vrouwen simpelweg meer geld uit aan kleding en schoenen tijdens het shoppen dan mannen. We zijn over het algemeen gevoeliger voor trends en fashion en meer bezig met hun uiterlijk. Zo kun je bijvoorbeeld met schoenen laten zien wie je bent. Schoenen zijn veel meer dan het fundament waarop we staan, ze zijn het fundament van onze individualiteit: onze schoonheid, karakter en charme.

Conclusie: We begrijpen de mannen écht wel maar... Life is short, so buy the shoes!

Sabine, 10 augustus 2015

Sitemap Disclaimer Privacy statement Cookies Webdesign by Applepie