//Home //Blog //BLOG: Let's get Spanish!

BLOG: Let's get Spanish!

Tijdens mijn vakantie naar Mallorca kreeg ik inspiratie voor mijn volgende BLOG. Op dit moment zit ik in het vliegtuig van Palma de Mallorca terug naar Eindhoven. Overal waar ik was op Mallorca kwam ik ze tegen.... Espadrilles!!

Allemaal leuke kleuren en printjes, voor jong en oud, voor vrouwen en voor mannen! De espadrille is dé musthave van deze zomer.

Een stukje geschiedenis.. Het is bijna niet te geloven maar de espadrilles werden 700 jaar geleden al gemaakt in Spanje. Ze waren bedoeld als schoeisel voor boeren uit Catalonië (de kuststreek in het Noord Oosten van Spanje). Het woord espadrille is afgeleid van het catalaanse woord "espart", een sterk, touwachtig grassoort dat wordt gebruikt voor het maken van touw.

De espadrille heeft een canvas bovenkant en een touwzool met dan nog een rubber laag aan de onderkant. De espadrilles zijn in Nederland weer echt populair geworden nadat toeristen ze meenamen van hun vakantie in Spanje. Diverse bekende modeontwerpers lieten zich door dit stoffen schoentje inspireren.

In Spanje worden ze nog steeds met de hand gemaakt. Met het bovenmateriaal kun je alle kanten op: wel of geen open teen / wel of geen sleehak (stoer, elegant en het loopt ondanks de hoogte ook nog eens lekker). Zolang de zolen maar van touw gemaakt zijn valt het onder de naam "espadrille"!

Doreen Schoenen heeft espadrilles van o.a. Unisa en Michael Kors maar de grootste collectie komt van Gaimo, een écht Spaans merk! Bijna 40 jaar geleden begonnen drie vrienden; Galan, Ituuriaga en Moreno, de Gaimo fabriek in Noord Spanje. Na drie jaar zette Jose Luis Iturriage de fabriek in zijn uppie voort. Nu geeft hij samen met zijn vrouw en vier dochters leiding aan meer dan 300 mensen in de fabriek, die goed is voor een afzet van meer dan 1 miljoen espadrilles per jaar. Wereldwijd!

Gaimo espadrilles are handmade with love. A pair of Gaimo will not only make your feet happy, you'll become a member the Gaimo community!

De landing is inmiddels ingezet en van de piloot heb ik begrepen dat het in Nederland ook rond de 30 graden is. Ik kan mijn espadrilles dus gewoon lekker aanhouden! ;-)


Sabine, 5 juni 2015

Sitemap Disclaimer Privacy statement Cookies Webdesign by Applepie