//Home //Blog //BLOG: Have yourself a merry little Christmas!

BLOG: Have yourself a merry little Christmas!

De feestdagen: een goed excuus om volop te shoppen! De Kerst begint bij mij al een beetje te kriebelen ondanks dat Sinterklaas nog niet terug is naar Spanje. De kerstboom optuigen tijdens donkere regenachtige dagen (misschien zelfs wel sneeuw), nadenken over een lekker kerstdiner en het belangrijkste: KERSTSHOPPEN!

Waarom geven we elkaar eigenlijk cadeautjes met Kerst? Toen het Christendom (geboortedag van Jezus) zijn intrede deed in het Romeinse Rijk, gaven de Romeinen elkaar al honderden jaren cadeaus in het kader van allerlei feestelijkheden. De drie Wijzen uit het Oosten brachten geschenken voor de kleine Jezus mee en mogelijk is dat de invloed geweest. Later nam Sinterklaas het geven van cadeaus over en nog later nog zijn "broer" de Kerstman. Nu nemen wij het over en geven we cadeaus aan iedereen die we lief hebben!

De periode voor Kerst zorgt elk jaar weer voor volle winkelstraten. We beginnen steeds vroeger met het kopen van cadeaus. We maken vaak thuis een wensenlijstje en bestellen online of lopen heel gericht naar de winkel. Doordat we veel tijd doorbrengen op websites zoals Youtube, Pinterest of Facebook weten we veel beter wat we willen. Dit zijn de etalages van deze tijd.
Gezien het huidige economische klimaat zou je juist verwachten dat de kerstinkopen op een lager pitje gezet zouden worden. Dit is niet het geval, de kerstinkopen zijn alleen maar toegenomen.

Veel mensen bezoeken een gezellige kerstmarkt of doen kerstshoppen in Londen of een andere leuke stad. Maar waar kun je nu beter je kerstcadeaus inslaan dan bij Doreen Schoenen?! Een leuke shawl, NOOSA Amsterdam armbanden of chunks (nu met -25% korting), sloffen van UGG Australia (ook voor kids en heren), sierraden, portemonnees of een prachtige tas. Doreen en haar medewerkers helpen je altijd bij het zoeken naar een passend kerstcadeau. Mocht je in tijdnood komen.. niet getreurd! Doreen is extra open op zondag 13 & 20 december van 13.00 - 17.00 uur.

Geven is nóg leuker dan krijgen!

Ik wens iedereen - ook namens Doreen en alle collega's - alvast hele fijne feestdagen!! 

 

Sabine, 1 december 2015

Sitemap Disclaimer Privacy statement Cookies Webdesign by Applepie